Få lavet mix og master på Gaarden

På Gaarden Studios laver vi mix og master for en lang række af etablerede og upcoming artister. Vi færdiggør en lang række af de produktioner vi selv har været med til at indspille, og laver ligeledes mix og master på en stor del produktioner som folk ønsker at få færdiggjort hos os.

Med vores ekspertise indenfor lydproduktion og store erfaring fra samarbejder med et godt antal af artister og bands, kan vi hjælpe dig mål med mix og master af din musik.

Analogt grej

På Gaarden Studios har vi 4 forskellige lydstudier som passer til forskellige behov. Vi har igennem årene opbygget et stort kartotek af analogt udstyr som kan hæve en afgørende effekt i mixing og mastering fasen. Disse analoge maskiner er eksempelvis outboard grej såsom preamps, kompressorer, EQ og meget mere. Du kan læse mere om vores outboard gear her. 

Forskellige Producere

På Gaarden Studios har vi mange forskellige producere tilknyttet, som hver især er specialiseret til at løse forskellige behov. Det er vigtig i mix og mastering, at man bruger en producer som deler ens egne æstetiske præferencer.

Alle producer har sine styrker, og det er dét vi anbefaler at man vælger den producer der skal lave mix and master, på ens musik, ud fra.

Producere

Ofte stillede spørgsmål

Mastering er den sidste proces i postproduktionen af en musikoptagelse, hvor en lydtekniker eller en mastering engineer foretager de sidste justeringer og finpudsninger af lyden. Formålet med mastering er at sikre, at lyden er ensartet og af høj kvalitet på tværs af alle dele af et album eller en enkelt sang, samt at musikken præsterer på alle platforme.

Prisen på mastering varierer afhængigt af flere faktorer, herunder den påkrævede arbejdstid, antallet af sange, der skal masteres, samt mastering-engineerens erfaring og popularitet.

At mixe musik indebærer at tage de forskellige lydelementer i en sang, såsom vokaler, instrumenter og percussion, og blande dem sammen til en sammenhængende og afbalanceret helhed.

Mix & Mastering

Når man efterbehandler indspillet musik kalder man det mixing, og når man færdiggør det endelige produkt, kalder man det mastering. Begge disse er komplekse processer som tager mange år at lære. Dette er også den primære årsag til at meget få artister selv laver mix og master på deres egen musik. Det er simpelthen en stor fordel at få en professionel producere til at finpudse ens musik, før den sendes ud i æteren. 

Når man arbejder med mixing handler det i høj grad om at finde plads til de forskellige instrumenter i lydbilledet. Dette betyder at man sørge for at skære særlige frekvenser væk således at instrumenterne ikke ligger og “mudre” oveni hinanden i lydbilledet. Endvidere handler det ofte også om at benytte de “rigtige” effekter som man iklæder lydbilledet. Dette er eksempelvis rumklang, overdrive eller forskellige gains, samt andre plugins som producere er vant til at benytte for at skabe den ønskede æstetik. I virkeligheden er det enormt svært at beskrive den egentlige mixing proces, da det altid kræver en stor erfaring fra produceren til både at kunne høre hvad musikken kræver er regulering, men ligeledes hvad hvordan man sørger for at musikken kommer til sin ret i optaget for. 

Når man efterfølgende arbejder med mastering af musik, er det en anden form for process. I stedet for at være i dybden med alle enkelte delelementer i musikken, som eksempelvis de forskellige instrumenter, fokusere man her på at skabe den rette balance i musikken som helhed. 

Music Mastering er derfor en proces hvor man færdiggør musikproduktet, og i mange tilfælde sørger for at det kan passe til eksempel at blive spillet i radioen, uden at stikke for meget ud. Når man arbejder med mastering music, kræver det derfor en stor erfaring i forhold til standarderne i branchen, hvad der kræves frekvensmæssigt for at passe til radioen, samt nogle øre der hurtigt kan lokalisere hvor i lydbillede disse ændringer og justering bør laves. Dette er som tidligere nævnt noget der kræver mange års erfaring.

Der er mange der søger at få lavet mix og mastering i københavn, da der er mange mindre studier i københavn. På Gaarden Studios har vi mange producere tilknyttet, som kan lave mix og mastering. Det handler om at finde en producere som man deler æstetiske præferencer og stilistiske præferencer med. Derudover mix og mastering pris variere ret meget fra producer til producer. De producere vi har tilknyttet på Gaarden Studios variere også i pris, da de hver især har forskellige grad af erfaring, og ligeledes er nogen af producerne vant til at arbejde med meget etablerede artister, og koster derfor mere. Hvis du har et projekt som du skal have lavet mix og mastering på, så tag endelig kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige producer til at forløse potentialet i din musik. 

Har du specielle ønsker?

Vi sidder klar ved tasterne til at kunne skræddersy en perfekt og uforglemmelig ophold og indspilning på Gaarden.

Kontakt os