Indspil podcast på Gaarden

I dag er det blevet meget populært at lave en podcast. Mange af os har vænnet os til at have en podcast i ørene når vi er farten, og da udvalget er blevet så stort, kan man høre en podcast om næsten hvad som helst. En af de store udfordringer mange der vil lave sin egen podcast har, er at have det rigtig udstyr, og de rigtige faciliteter til rådighed. Selvom at en podcast grundlæggende set kun skal optage tale, skal man ikke undervurdere vigtigheden af at gøre det i et rum som har en god lydregulering, og med en mikrofon som har den rigtig karakteristik, en god lyd til tale, og som fanger stemmens karakteristika på en flatterende og god måde. Dette er der mange gode eksempler på, men i særdeleshed benyttes eksempelvis en dynamisk mikrofon som Shure SM7B til mange af verdens mest populære podcast. 

På Gaarden Studios har 4 forskellige lydstudier, hvor i særdeles hed Studie C og Studie D er optimale til podcast studie. Der er mange der sidder med et ønske om at lave egen podcast. 

Men selvom man har alle de rigtige ting på hjerte, har det rigtige netværk af eventuelle gæster man ønsker, og ligeledes er velbevandret indenfor det fagområdet podcasten optagelse handler om, er det fordelagtigt at finde nogle rammer som gør at ens endelig produkt bliver godt. Og det kræver altså et mindre lydstudie med ordentligt udstyr og en grundlæggende lydregulering. Tag endelig kontakt til os, hvis du har brug for vejledning eller sparing i forbindelse med at starte din helt egen podcast.

Optag podcast i Lydstudie C

Når du vælger Studie C – “Jagtstuen” til dit podcast studio, får en æstetiske charmerende studie som er fuldendt til at inspirere. Optag podcast i “Jagtstuen”, og du får nogle helt unikke rammer, og lydregulering samt indspilningsfaciliteter der bidrager til at skabe et fremragende produkt.

Kontakt os for ledighed

Optag podcast i Lydstudie D

Når du vælger Studie D til din podcast indspilning, får du et charmerende studie med adgang ud til hyggelig terrasse omgivet af skøn natur. I Studie D finder du alt nødvendigt udstyr til at lave din egen podcast. 

Kontakt os for ledighed

Lav din egen podcast

Når du er på udkig efter et Podcast studio vil det være godt at ligge mærke til eksempelvis hvilke mikrofoner der er til rådighed. Hvor vi normalt vil anbefal kondensatormikrofoner til vokalindspilning når det omhandler sang, er det meget populært at benytte dynamiske mikrofoner til podcasts. Her er eksempel Shure SM7B et populære mikrofon der bruges I de helt store podcasts som eksempelvis The Joe Rogan Experience og Lex Friedman podcast. På Gaarden Studios har vi et stort udvalg af mikrofoner til alle former for vokalindspilninger eller optagelser, og eksempelvis Shure SM7B til når indspilning af podcasts. Hvis man ønsker at lave sin podcast med tilhørende video, kan vi også sagtens hjælpe med at facilitere et videosetup som passer til ens ønske. 

Når du skal lave en podcast, anbefales det at have en klar og tydeligt retningslinje for hvilke temaer og emner som podcasten skal omkredse. Det kan her være en god idé at lave en brainstorm for at komme godt omkring de forskellige overvejelser du har. Det kan også være en god måde at afprøve en idé på, ved at se hvor mange potentielle gæster man kan komme i tanke om som man har lyst til at interviewe i for bindelse med det tema man afprøver. Dette kan være en god indikator for hvor stort et emne man har fundet. 

Der er også mange podcasts som ikke har gæster, men hvor “værten” har lange talestrømme, eller forud planlagte monologer. Hvis man overvejer at lave sådan en podcast, kan det være en god idé at teste hvor mange afsnit man kan komme på, på idéplan. Dette giver en god fornemmelse at størrelsen på det emne man har fundet. 

Mange af de mest populære podcasts har dog forskellige gæster fra afsnit til afsnit. Dette kan også være en god måde at nå et bredere publikum på, da hver enkelt gæst angiveligt repræsentere et potentielt nyt segment af lyttere. 

Men som mange andre ting, er det bedste råd omkring podcast nok blot at prøve det af. Det er uendeligt mange eksempler på folk der har startet et podcast, som over tiden har udviklet sig, gennem den erfaring det har givet at prøve det af. 

Ofte stillede spørgsmål

En podcast er en digital lydfil som kan streames. Podcasts er ofte bygget op som en serie, hvilket betyder, at episoderne udgives i en rækkefølge. Podcasts kan omhandle forskellige temaer og emner indenfor nyheder, underholdning, uddannelse, sport, teknologi m.m.

At lave en podcast kan virke som en udfordrende opgave, men med de rigtige værktøjer og nogle grundlæggende overvejelser, kan du komme godt fra start. Når du har en god og struktureret idé, skal podcasten optages. Du skal bruge en god mikrofon og gear til at optage, som du kan finde en i alle vores lydstudier på Gaarden.

Udgivelse af en podcast involverer typisk følgende trin:

1. Rediger dine optagelser for at fjerne støj og tilføje musik/effekter.
2. Upload din podcast til en podcast-hostingplatform.
3. Tilmeld dig en podcast-distributør
4. Markedsfør din podcast.

En god podcast engagerer og underholder sit publikum og tilbyder værdifuldt indhold, som lytterne vil vende tilbage til. Vi oplever, at faktorer såsom emne, værtskab, indhold, interaktion m. publikum, lydkvalitet og regelmæssig udgivelse har en direkte effekt på succesen.

Omkostningerne ved at producere en podcast kan variere afhængigt af en række faktorer, herunder produktionens kvalitet, varigheden af episoderne, antallet af episoder m.m.

Tag endelig fat i os, så hjælper vi dig videre.

Har du specielle ønsker?

Vi sidder klar ved tasterne til at kunne skræddersy en perfekt og uforglemmelig ophold og indspilning på Gaarden.

Kontakt os