Indspilning

Mix and Mastering

Podcast

Artist in Residence

Produktionsøver

Video Sessions

Book Hele Gaarden

Musikproduktion

Musikproduktion er et bredt begreb som rummer mange forskellige elementer. I forbindelse med en musikproduktion vil man ofte tage udgangspunkt i allerede etableret materiale. Dette kan for eksempel være en sang med tekst til, eller måske en akkordstruktur og et beat. Når man arbejder med musikproduktion handler der derfor om at kunne hjælpe artisten eller sangskriveren med at fuldende det ønskede udtryk. Nogle gange kan det betyde at man skal arrangere nummeret på ny, med andre instrumenter og et andet æstetisk udtryk. Andre gange er det et spørgsmål om at få indspillet det som artisten allerede har skabt, med de rigtige mikrofoner, de rigtige preamps og compressor, i en lydregulering der passer til udtrykket, og bearbejde lyden derefter.

Et vigtigt element i musikproduktion er selve indspilningen. På Gaarden Studios laver vi mange forskellige former for indspilninger. Nogen indspiller vi bands som kommer med færdigt materiale, og andre gange indspiller vi for artister som ønsker at vi hjælper med at skabe det rigtige æstetiske udtryk. Vi har 4 forskellige lydstudier på Gaarden, som passer til forskellige behov. 2 af studierene er nogle af landets største lydstudier. Det er Studie A (“Høststudiet) og Studie B (Gildesalen). De 2 andre lydstudier er mindre studier, som man også kalder projektstudier til produktioner som typisk laves lag på lag. Læs om lydstudierne her. 

Under musikproduktion er det grundlæggende at nævne vigtigheden af mix & master. Mix & Master er den process man har efter man har indspillet musikken. I denne process færdiggør man lydbilledet således at det fx passer til radio, eller har et særligt “live-lyd”, eller noget helt tredje. Når man høre forskellen på en indspilning der ikke og mixet og en der er mixet, vil det være helt tydeligt for enhver, hvor vigtigt det er at få bearbejdet sin musik ordentligt. 

Det er også vigtig at udtrykke hvor afgørende det er at man har samme æstetiske smag som sin producer. Hver producer har sine styrker og æstetiske præferencer, og vi anbefaler specielt i mix-facen at man vælger en producer som deler ens egen æstetiske smag. Du kan se mere om de producere vi har tilknyttet Gaarden Studios her.

Under musikproduktion er det også meningsfyldt at nævne produktionsøvere. En produktionsøver er en prøve af en større produktion. Oftest når større etablerede artister tage på en tourne, afholder man en produktionsøver i et stort rum inden touren. Vi har her 2 af vores 4 lydstudier på Gaarden, som kan bruges til produktionsøver da de har en væsentlig størrelse. Læs mere om produktionsøver her.

Det er også muligt at booke hele gaarden til sit projekt. Til tider oplever vi at etablerede artister ønsker at have hele gaarden for sig selv og sit band/hold, til eksempelvis at arbejde på en kommende plade. Vi oplever også at folk ønsker at booke hele gaarden til fx at afholde kurser i musikproduktion. Musikproduktions kursus er meget populært, og vi prøver løbende at opdatere på vores sociale medier. Se mere her.

Når vi afholder undervisning i musikproduktion, har vi ofte forskellige professionelle producere tilknyttet. Har du en god ide til musikproduktion og undervisning, så kontakt os endelig.

Udover musikproduktion som kursus, har vi en stor efterspørgsel på video sessions. Studie B – “Gildesalen”, er indrettet til at skyde “Black Box” video, og er derfor oplagt til livesessions med video. Det er også muligt at lave videomateriale i de andre lydstudier, og især Studie A – “Høstsstudiet” har kvag sin store størrelse nogle helt særlige rammer til indspilning af eksempelvis en livesession med video, eller en mini-dokumentar. Vi har en del efterspørgsel på disse mindre dokumentariske videoer (fx “Bag om et band”), og vi har mange forskellige videofolk tilknyttet, som kan løse disse opgaver til forskellige priser. Tag kontakt her for at få et tilbud på en videosession eller dokumentarisk video. 

Til sidst skal det også nævnes at i forbindelse med en musikproduktion er både valget af producer/tekniker vigtigt, men ligeledes hvilke studiemusikere man bruger. Som tidligere nævnt kan i se vores store katalog producere som er tilknyttet Gaarden Studios her. 

På Gaarden Studios har vi et stort katalog af studiemusikere med forskellige kompetencer tilknyttet. Der et hav af æstetiske og instrumentale styrker at dykke ned i. Du kan læse mere om vores katalog af studiemusikere her.